Мият част от столичните булеварди

Започна измиване на част от столичните булеварди

Това съобщи Камелия Динева, представител на една от фирмите изпълнители за почистващите дейности, възложени от Столична община, по време на миенето на бул. „Мария Лиуза".

 „Започваме в район „Сердика", докато ни позволява времето. От утре започваме измиване на булевардите в район „Надежда" и „Илинден". Надяваме се да подобрим състоянието на улиците и въздуха, който дишаме ние", заяви Камелия Динева.

По план за деня трябва да се измие бул. Мария Луиза", площадът пред Централна гара, Централна автогара и бул. Сливница, а в района на Опълченска, район Илинден, както следва: бул. „Габрово", продължението на бул. Сливница и бул. „Тодор Александров", бул. „Константин Величков". В района на кв. „Надежда" - ул. „Хан Кубрат" , бул. „Рожен", ул. "Бели Дунав", бул. „Илиянско шосе", съобщава агенция "Фокус".

Почистването през деня продължава до около 16:00 часа, защото след това падат температурите и се създават предпоставки за заледяване и ПТП-та. Първоначално с приоритет за измиване са булевардите от натоварените линии на градския транспорт.
Автомобилите, с които се мият улиците, са същите, с които се чисти и снегът.

„Извършихме смяна на оборудването на автомобилите. Бяха свалени пуловете за почистване на сняг и песекарните устройства и на тяхно място е сложена цистерната и маркучите, с които се измиват улиците. Това нещо отнема около 2 часа за всеки автомобил", добави Динева.