Цвети се прибра в Пловдив без трофея

Причината е, че той е чуплив, а и трудно се пренася през границата

След 30-часов полет – уморена, но доволна, българската звезда Цветана Пиронкова се завърна в родния си Пловдив. Преди дни тя спечели титлата на на турнира WTA в Сидни, но се прибира у дома без трофея си, предаде Стандарт. Причината е, че той е чуплив, а и трудно се пренася през границата. Организаторите обаче са поели ангажимента да й го изпратят в България, обясни тя на пресконференция.

Цвети добави, че е посветила победата на покойния си дядо, защото той е бил много специален човек за нея: „Той може би беше най-големият ми фен".

Тенисистката обясни, че няма сериозни контузии, но се чувства уморена.

„Изиграх 11 мача за по малко от две седмици и то тежки, което няма как да не се отрази на общото ми състояние", обясни Цвети. Тя не е имала време да празнува след спечелването на титлата, защото веднага е трябвало да отпътува за Australian Open в Мелбърн. „Но семейството ми тук в Пловдив е имало голямо празненство", допълни Пиронкова.

Предстои тенисистката да поостане малко на родна земя и да отдъхне, тъй като после следва серия от турнири – в Доха, Дубай и Съединените щати.