Корабостроителите искат среща с кмета и областния

Бившите служители се обединиха около мнението, че новото ръководство на завода е направило пореден опит да ги излъже

Уволнениете от завода "Бургаски корабостроителници" работници излъчиха представителна група от четирима души, която да се срещне с кмета Димитър Николов, обласния управител Павел Маринов и ръководството на предприятието. Корабостроителите искат ясен отговор какво ще е бъдещето на предприятието.

Това стана по време на протеста в центъра на града днес, на който присъстваха около 30 души. Бившите служители се обединиха около мнението, че новото ръководство на завода е направило пореден опит да ги излъже при срещата им вчера. След нея се появи информацията, че теренът на "Бургаски корабостроителници" е с променен ПУП, според който не може да извършва дейността си и дори е възможно строителството на търговски център или вилна зона на мястото.

От община Бургас отговориха, че новият директор на "Бургаски корабостроителници" Диян Дянков се опитва да прехвърли отговорността за съкращаването на 150-те работници. От местната администрация посочиха, че няма никаква пречка спрямо действащия ПУП предприятието да работи и да осъществява дейността си.

По време на протеста днес част от присъстващите споделиха, че назначените отново на работа 20 души са решили да останат на работните си места до края на февруари и ако не им бъдат изплатени изработените заплати за предния месец, ще напуснат. В понеделник уволнените корабостоители ще продължат с протестите си от 10 часа сутринта.