България не може да се развива, без да знаем каква искаме да бъде

Това заяви проф. Борислав Борисов

Няма различни идеологии в лявото политическо пространство, има различни политики, заяви проф. Борислав Борисов, член на инициативната група на Национална гражданска инициатива АБВ.
 
България не може да се развива, без да знаем каква искаме да бъде тя след 20 години, допълни той в предаването „Денят“ на телевизия ON AIR.

Проф. Борисов посочи основните приоритети, по които трябва да се постигне национално съгласие – икономика, социална политика, демографска политика и образование. Това са приоритетните сфери, към които АБВ насочва вниманието и усилията си, обясни той.

В управленските програми на правителствата на прехода няма приемственост. Изводът проф. Борислав Борисов е направил, след като е разгледал всички политически платформи и установил, че приоритет с приоритет не се засичат при нито един кабинет. Тази липса на приемственост е един от основните проблеми, които АБВ цели да разреши, обясни проф. Борисов.

Големият въпрос обаче е кой трябва да формулира тези национални приоритети, коментира професорът. Това според него може да се постигне само чрез диалог на всички нива и с участието на фсички политически формации.

Що се отнася до ситуацията в лявото политическо пространство, проф. Борислав Борисов коментира, че няма различни идеологии, има различни политики. Сегашната лява политика обаче твърде много се отдалечава от идеологията на лявото пространство, категоричен е професорът. Като най-ярък пример за това той посочи плоския данък.