Шок под Аязмото! Местното БСП се разцепи

Хората масово бягат в АБВ, Първанов им обещал да няма софийски парашутисти

Сергей Станишев е на път да понесе унищожителен удар в Стара Загора. Лидерите на местната партийна организация готвят тотален завой към президентското движение АБВ. На практика БСП под Аязмото е разделено на две. Старите членове виждат в Георги Първанов шанс за така исканата от тях реформация на партията. Младежкото БСП пък е твърдо зад Станишев.

Интересното е, че така беше ситуацията и преди няколко месеца. Тогава БСП – Стара Загора поиска официално оставката на Сергей Станишев заради разсипническата му политика. Зад лидера обаче застана с декларация младежката организация. Да потушава огъня пристигна вторият човек в Столетницата Георги Пирински. Той тушира желанието на заралийските социалисти за извънредна общинска конференция, защото като нищо от нея можело да тръгне ново разцепление в партията.

Сега обаче, когато то вече е факт, голяма част от хората на местния лидер Васил Самарски ще се присъединят към АБВ. Георги Първанов ги е изкушил с обещанието в листите за европейския вот на избираемо място да има и заралии. Припомняме, че основното недоволство на БСП – Стара Загора бе, че в листите за изборите у нас бе пълно със софийски парашутисти, начело с лидера Станишев.