Пламенна „пледоария” на Манолова

Кой е прав – Законът или кюстендилската комплотаджийка?

За да защити избора на БСП, кюстендилската юристка чете Закона, както дявол – евангелието.
Мая Манолова се изцепи в сутрешния блок на Нова телевизия, че десетки български семейства взимат стандартните решения да разпределят ФИКТИВНО, например 3 имота, между децата си – съвсем естествено БЕЗ ДА ПЛАЩАТ!

Това е договорка, разрешена от закона, категоричен е депутатът от БСП.
Гръмна пореден скандал!  А, с помощта на Манолова – два!!!
В центъра на бурята е съдията от Върховния административен съд (ВАС) Веселина Тенева, номинирана за главен инспектор на инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС). Тя бе разобличена с фиктивни имотни сделки с майка си.

За да защити избора на своята столетна партия, Манолова се изложи тотално с пламенна „пледоария”, забравяйки, че е юрист.

Тя нарече въпроса на водещите откъде майката на съдийката е придобила имотите „Смешен! Смешен! Смешен!”

Още по-смешно не, ами нелепо изглеждаше нарушаването на закона от страна на зам.-председателя на парламента и председателя на правната комисия!
Както и от „Господари на ефира” забелязаха е нарушен Чл. 183 от Закона за Общи правила за продажба - задължения и договори се извършват срещу цена, която купувачът се задължава да плати. Нарушен е и чл. 26, ал. 2 от Закона за задължения и договори, защото е прикрит договор за продажба – привиден е, защото, както Манолова увери е прикрит договор за дарение, защото по думите й е това е стандартна фиктивна процедура.

Манолова подбужда десетки към нарушения! Ако българските семейства я слушат, като нищо могат да се озоват на топло!
Тя продължи да словоблудства, изтъквайки, че 100 % майката на Тенева не е заплатила нищо!
Поредната предварителна договорка!

Припомняме - единствената кандидатура за поста беше внесена от зам.-председателя на парламента Мая Манолова (БСП) и председателя на правната комисия Четин Казак (ДПС) и се появи на интернет - страницата на парламента час преди крайния срок - в 17 ч.