Стилни в движението с "Трамвай на модата"

Поп-изпълнителите DONNA & NED (Voice of Boys) в ролята на модели

Независимият проект Fashion Tram подкрепи кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Фотосесия и снимки на фешън филм в най-новите трамвайни мотриси създаде истинска модна суматоха в столицата.

Основните действащи лица бяха Донна Бангьозова - Donna и Недислав Драгнев - Нед от момчешката група Voice of Boys, които заснеха фотосесия с фотограф Алекс Манчев и фешън филм, продуциран от Flashmedia, който ще бъде излъчен от световния канал Fashion TV.

Донна беше облечена в уникална рокля на дизайнерката на Thélo Bulgaria - Магдалена Ваклинова, вдъхновена от изпълнителката и носеща нейното име.

Стилист на проекта е Десислава Георгиева, а бижутата са на Анита и Сара Желеви. Eфектният грим и авангардните прически са дело на Марио Костовски, а за визията на Нед се погрижи стилиста Райко Шопов/Timeout Bulgaria .

"Приех поканата много отворено и мисля, че в България трябва по-често да се правят подобен вид пърформанси" - сподели Нед.

В проекта бяха замесени още моделите Йоана Карастоянова и Габриела Станкова.

Идеята на арт проекта Fashion Tram е чрез мода, стил, енергия и блясък да бъде преобразен публичният транспорт в столицата, символ на градската среда - в нетрадиционна сцена на изкуството, създавано от артисти-иноватори.

След края на проекта, моделите направиха и спонтанен флашмоб в един от най-новите трамваи, като предизвикаха изненадата и интереса на пътуващите.

„Движението е метафора на развитието, а за модата няма ограничения във време, форма и пространство" обясняват организаторите - продуцента Атанас Лозанов Nasix и фотографа Алекс Манчев. Премиерата на Фешън филма е на 18.02.2014 в заведение на бул. „Витоша", известно с уютната си тераса.