Учениците от Поморие в дървена ваканция до сряда

Млечната кухня и детските градини работят

Дървена ваканция до сряда обяви кметът на община Поморие Иван Алексиев.

Предвид усложнената пътна обстановка, проблемите в електрозахранването и големия процент липсващи ученици, но персоналът в училищата ще продължи да работи и ще се поддържа необходимата температура в класните стаи, така че да се осигури нормалното протичане на часовете в четвъртък и петък.

Детските градини и яслите няма да прекъсват работа.  По преценка на директорите им обаче, при липса на деца групите може да са смесени или със съкратено работно време. Млечната кухня ще работи по установения график.

Смущения в електрозахранването има на територията на цялата община. Селата Козичино и Горица са без ток от два дни.  В с. Страцин и с. Габерово, ел. захранване няма от 23.00 ч. вчера, а в с. Медово и с. Бата - от 08.00 ч. днес, съобщиха от Поморие.

По данни на енергото причината била авария на далекопровода. Възможно било да възникнат смущения и във водоподаването на населените места, които са с елекрически  помпи. Това са селата Горица, Козичино, Медово, Бата, Белодол, Габерово и Дъбник.

Пътищата в община Поморие са заснежени и заледени, но проходими при зимни условия. Най-трудно проходими са пътищата за селата Габерово и  Бата заради заледяването. Заснежени и труднопроходими поради преспи и навявания са пътищата за селата Козичино, Косовец и Белодол.

От местната администрация призовават, ако не е спешно, не пътувайте!