Мъж с комоцио след любовна разпра между съпруги

Георги Проданов е в шок, разказва историята пред Plovdivutre

Мъж бе жестоко ударен в главата, после влачен, заради кавга между съпруги.

На 23 януари пред кафене в Кричим местен жител, известен с псевдонима Джофи, ударил силно и повалил на земята Георги Проданов. Скандалът избухнал, заради обида между жените на двамата.

"Слушай, жена ти да се извини на моята, иначе..." и последвал тежък удар с лакът в лицето. Георги паднал на земята и останал в безсъзнание няколко минути. После бил влачен пред погледите на свидетели.

"Имах в себе си 1000 лева, като се освестих разбрах, че са изчезнали, продължава разказа Георги. По думите му при идването на полицаи те били готови да закопчаят него, а не мъжа, който му нанесъл побоя.

Пострадалият веднага подал жалба в прокуратурата. Извадил и медицинско удостоверение. Заключението на д-р Павел Тимонов от Катедра по съдебна медицина е, че е имал сътресение на мозъка, кръвонанасяне и охлузване по лицето. "Нямах спомен какво се случи, мислех, че умирам", разказа мъжът. Минал през ехограф и преглед при неврохихург.

Враждата между съпругите на двамата мъже е заради любовни обвинения. Ася Бодурова, жената на Георги, заявила, че тази на Джофи има вземане-даване с кмета на Кричим. При това нападките станали пред телевизионна камера, която била в общината по сигнал на семейство Проданови. Същите от лятото на миналата година водят битка с градоначалника затова, че за детето им не е издаден нужен документ. След раждането на малкия Георги кметът Атанас Калчев отказал да даде удостоверение за пред социалните служби, тъй като семейството дължи данък за кола. Затова Проданови са завели дело в съда и срещу общинския кмет. Мотивите са им, че така се нарушават правата на детето и автомобилът по това време не се водил на тяхно име.

"После заместник-кметицата Златка Маринова ме обвини, че съм си хвърляла детето под колата й", сподели Ася. Кричимката още твърди, че през 2012 година на среща между нея и кмета той й направил неприлично предложение, за да преразгледа дължима сума от търговския им обект.

"Това е война", каза Георги. По думите му ден преди побоя на връщане от Пловдив мъже с Ауди препречили пътя им и ги заплашвали.

"В Кричим стават ужасни неща, хората се страхуват да говорят. Нас искат да ни уплашат, да мълчим, но ние ще се борим със законови средства", казаха Ася и Георги.