Петър Стоянов - запленен от ''достойнството'' на Бареков

Кой иска да обърка ''горките избиратели'' - Ко? Не!

Понасяй с достойнство онова, което не можеш да понесеш!
Достойнството се идентифицира с уникалността и незаменимостта на човека, то не се проявява директно, но е видимо при всеки чрез тялото, думите и делата му. Достойнството не се отъждествява с КОНКРЕТНА ИДЕЯ, а отразява най-дълбоката човешка същност.

В този ред на мисли, в интервю за Би Ти Ви президентът (1997-2002) Петър Стоянов изтъкна, че е пленен от „достойните думи” на Бареков, защото той говори като хората, които са били по комунистическите лагери и затвори. Нещо повече – оказа се, че това е любима за бившия президент тема.

За съжаление, днес, все повече хора губят уникалността и достойнството си и се превръщат във вещи, не разчитат на собствените си сили, не притежават съвест в хуманния смисъл на думата. Такива хора губят достойнството си, навеждайки се до земята, за да получат облаги. Една медийна империя „разпъва” чадър над някои политически ръководители...Същата тази медия е свела глава и пред „достойнството” на Бареков.

Но, да се върнем на темата - "рамо" от бившия президент Петър Стоянов получи новоизгряващия политик Николай Бареков. Държавният глава на България между 1997 и 2002 г. с две ръце подкрепи тезите на младата партия за справяне с демографския проблем в страната.
„Когато пътувам в страната и виждам бедните хора, аз плача. Имам богати приятели – и те плачат за бедните'', сподели тези дни Бареков. Неотдавна от ефира на НТВ той бе категоричен, че е в реда на нещата всеки гражданин да може да си спести около 100 000 в рамките на 15-20 години.

Безграничната мъдрост на Стоянов обаче не спести критики към реформаторите за обърканото им отношение към ГЕРБ. Той прояви "жертвоготовност", като си позволи да говори от името на избирателите, загрижен, че горките те можели да се объркат и заблудят.


Ние все пак сме политици, а не мафиози, няма вендета, все така убеден бе Петър Стоянов.
Бившият държавен глава уточни, че не е член на партията "България без цензура", но симпатизира на това, за което Бареков обещава да се бори.


Г-н Стоянов, трябва да знаете, че има два начина за борба: единият е посредством закона, другият - посредством силата, безскрупулността, манипулацията. Първият начин е свойствен на Човек. За някои хора обаче животът е неспирна борба за пари и слава, но ако тази борба надделее над всичко, Народът ще ви даде гаранция за пълен провал!


Аз видях, че вече не можех да дам нищо на СДС и по-добре беше да дам крачка назад, заключи Петър Стоянов.
Но една крачка назад не е повод за радост, а претекст за засилване. Най-вероятно засилването към идейно безпринципните...

 

Петре, кажи си...за Бареков

Петър Стоянов – лични и бизнес връзки