Коко Динев няма да спасява Нефтохимик

„Шейховете” подновяват първенството без спонсори

Собственикът на Локомотив Пловдив Константин Динев не е правил никакви опити да купува или да подпомага финансово Нефтохимик Бургас. Това заяви специално за burgas.utre.bg изпълнителният директор на „шейховете” Костадин Джамбазов. „Зелените” със сигурност ще продължат участието си в първенството, но без спонсори и със значително редуциран бюджет.

„До момента единствено собственикът Николай Филипов се занимава с финансирането на клуба. Информациите за преговори с Коко Динев не са верни. Разчитаме много и на приятели, както и на помощ от страна на бизнеса в Бургас. Досега обаче никой не ни е потърсил. Няма да се откажем, нуждаем се от кардинални решения. В школата на клуба тренират над 200 деца. Заради тях и заради верните ни фенове сме длъжни да продължим. Няма да допуснем Нефтохимик да изчезне”, заяви Джамбазов. 

Припомняме, че след години лутане в „Б” група Нефтохимик най-после успя да се върне сред най-добрите отбори в българския футбол. Липсата на сериозни инвеститори обаче едва не доведе клуба до фалит. Заради безпаричието по-скъпоплатените играчи се разбягаха, а ръководството е принудено да прави селекция предимно от юноши. Стигна се дори до угрозата някогашното страшилище за грандовете ЦСКА и Левски да прекрати участието си в „А” група по средата на сезона.