Нов случай на смърт след пневмония в Стара Загора

Сезираха прокуратурата

Областният управител Живка Аладжова е сезирала прокуратурата и компетентните органи за смърт след пневмония на 48-годишен мъж. Сигналът е подаден от близките на починалия, които се съмняват в неадекватно лечение. Мъжът е потърсил медицинска помощ на спешен кабинет. След това се е обърнал към общопрактикуващ лекар и лечението му е било променено. Три дни след втория преглед постъпва в пулмологично отделение, където пет часа по-късно настъпва фаталният край.

Областният управител Живка Аладжова сезира за случая компетентните институции. Аладжова настоява за проверка по случая от директорите на РЗИ, РЗОК Стара Загора, Регионална колегия на Български лекарски съюз и МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” – Университетска. Сигналът е изпратен и до Окръжна  прокуратура Стара Загора за проверка.
Само преди броени дни от хеморадична пневмония почина 3-месечно бебе в Стара Загора. Майката Павлина Стоянова се съмнява за неправилно и небрежно отношение към сина й и разпространи информацията в социалните мрежи и медиите. В момента се води следствие и е назначена съдебно-медицинска експертиза. В неделя старозагорци са организирали протест в знак на съпричастност към болката на Павлина Стоянова и за по-бързото разрешаване на случая.