Старозагорци ще почетат паметта на Павел

Организират митинг за съпричастност към Павлина, изгубила бебето си

Старозагорски майки организират митинг за съпричастност към Павлина Стефанова, която загуби 3-месечното си бебе след ваксинация. Събитието се организира в социалните мрежи под надслов "ПРОТЕСТ - МОРАЛНА ПОДКРЕПА ЗА МАЙКАТА НА ПОЧИНАЛОТО ДЕТЕНЦЕ".

В апела за митинга се казва:

"Приятели, опитваме се да сме съпричастни с майката на починалото през нощта на 23.01.2014 г. бебенце в Стара Загора. Не е ясно, дали има виновен за това... Дали е лекарска грешка или не, ще стане ясно, когато приключи образуваното по случая следствие! Ако не утеха, НИЕ всички поне ще се опитаме с този протестен митинг, да помогнем за по-бързото изготвяне на експертизата и търсене на отговорност за виновните лица. Факт е, че преди нещастната случка на бебето са поставени задължителните ваксини против дифтерит, коклюш, тетанус, полиомит и хронична пневмония... Остава въпросът: ЗА или ПРОТИВ задължителните ваксини, ако е възможно да носят подобен риск?!? Няма как да върнем рожбата на Павлина Стефанова, но стоим зад нея и няма да позволим потулване на случая. Организираме се във фейбук-групи, форуми, като bg-mamma и други... Протестът е мирен и сме далеч от мисълта да заклеймяваме някого като виновен, преди да са приключили следствените процедури!".

Организаторите вече са подали заявление за разрешение да протестират. Митингът ще се състои в неделя, 9 февруари от 11ч. пред община Стара Загора.