Коя е Рут Колева?

От два дни това е най-често задаваният въпрос във фейсбук, след като точно в социалната мрежа младата певица написа: "Българино, отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина."

На 3 февруари Рут Колева обяви във фейсбук-страница си: "Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен... Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш... Това, че ще пея на живо по Би Би Си, не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил досега... по този начин. Жалко за теб, жалко и за мен."

Последва порой от гневни отговори, както и много коментари в нейна защита.
Вихърът във фейсбук се завърта след съобщение в медиите преди дни, че Рут Колева ще пее на живо по Би Би Си - Лондон. Веднага се намират хейтъри по форумите, които я оплюват. Певицата, която от седмица е в Тайланд, ги чете и пуска поредица от постове с дълги разсъждения от типа на: "Знаеш ли кой си ти, българино? Ти си този, който си бие жената и децата всеки ден "възпитателно", както и "И да ме върнете във времето, пак няма да слушам и харесвам дует "Ритон" и няма да приема расистките коментари на Здравко, ако това искате да чуете."

Заради обръщението "българино" доста хора приеха написаното лично, изхождайки от своята национална принадлежност, и на свой ред започнаха да питат коя всъщност е Рут Колева. Гневни фейсбук потребители се обединяват полушеговито-полусериозно около идеите да саботират концертните изяви, да съберат пари, за да се изнесе по-бързо от България, или да помогнат да си стегне куфарите.