Калфин: Работя за вас. Фактите

Отчет на най-успешния български евродепутат Ивайло Калфин

Този отчет беше представен от българския евродепутат Ивайло Калфин заради дълга, който той пое пред българските граждани през времето на своя мандат.

Темите, залегнали в него, ще търпят развитие в бъдеще и ще бъдат предмет на дискусии и коментари занапред.

Ивайло Калфин е сред 30-те най-активно работещи депутати в Европейския парламент, който в момента има 766 членове от 28 държави. Това показва подреждане на независимата неправителствена организация Воут Уоч Юръп, която наблюдава дейността на европейските институции.
Калфин е най-добре представящият в законодателната дейност български евродепутат. По брой доклади той се нарежда на 32 място, а по становищата, които е изготвил, е 22-и.
Ивайло Калфин подготви отчета на първия си мандат си като член на Европейския парламент, който приключва на през юни. В него той представя накратко работата си по 8 законодателни доклада, 9 становища и поправките към 73 законодателни акта на Европейския парламент.
Калфин преговаря от името на Европейския парламент по дългосрочния бюджет на ЕС за 2014-2020 г. и беше първият представител на новите страни, комуто се поверява такова ключово досие. В отчета си той разказва за ползите от новата европейска директива за отвореното управление, за отпускането на допълнителни компенсации за затворените реактори в АЕЦ "Козлодуй", работата си отхвърлянето на споразумението АКТА и за подобряване на киберсигурността, както и за външния мандат на Европейската инвестиционна банка и др., по които беше докладчик на Европарламента.

Пълният текст на отчета можете да прочетете ТУК.