Старозагорци ще подкрепят Карлово

Заралийски групи се организират за протеста на карловци

Старозагорски групи се организират да присъстват на делото за Куршум джамия, което ще се гледа днес в Апелативен съд Пловдив.

Очаква се съдът да реши съдбата на карловската джамия, а старозагорци ще излязат в подкрепа на хората от града на Левски, които не желаят в града им да има действащ мюсюлмански молитвен дом. Съдебното заседание по внесената от Община Карлово жалба, свързана със собствеността на Куршум джамия и прилежащата й зелена площ е насрочено за 10.00 ч. на 14 февруари.

С призиви:  "ДА ЗАСТАНЕМ ЗАЕДНО СРЕЩУ ПРЕТЕНЦИИТЕ НА МЮФТИЙСТВОТО! ДА ПОДКРЕПИМ КАРЛОВО! ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРЩИНАТА!" се организират и от ФБ групата "Група за истината за Стара Загора", които ще отпътуват за Пловдив в деня на делото в 8ч. сутринта, със сборен пункт пред Община Стара Загора. До момента участие са заявили 60 души.

Starazagorautre.bg припомня, че на последния протест в Стара Загора срещу връщането на местната Ески джамия на Главно мюфтийство, се включиха и много карловци, заедно с кмета Емил Кабаиванов.

За протеста в Пловдив се организират и фен клубът на "Берое".