Бургаско семейство поиска развод точно в деня на влюбените - Свети Валентин

73 решени развода за месец и половина в Бургас

Дело за развод гледа днес бургаският районен съд. Нелепа случайност или горчива ирония на съдбата, но съпрузите ще се разделят точно в деня на влюбените – Св. Валентин. Процесът започва в 11.30 часа пред съдия Асен Радев. Съпрузите С.Я.С. и М.И.С. са подали молба за развод по взаимно съгласие, което подсказва, че делото ще протече бързо и без излишни драми. Решението на съда ще излезе след около месец. Това означава, че за Първа пролет бургазлията и нежната му половинка вече ще са свалили брачните окови.
През последните месеци в Бургас се наблюдава бум на разводите. От началото на годината до момента Бургаският районен съд е решил точно 73 дела за развод. От тях 63 вече са приключили „успешно” за двойките. Останалите 10 дела са прекратени, заради сгрешена подсъдност или дълго отсъствие от страната на единия от съпрузите. Само четири двойки са прекратили по собствено желание процеса, след помирение.
Мрачната статистика показва, че всяко четвърто решение по граждански дела в Бургас е за развод. Има сериозни подозрения, че напоследък повечето от разводите са фиктивни. Много семейства прибягват до разтрогване на брака, за да могат съпругите да получават детски надбавки и други помощи от държавата.