Бюджетът на Царево за 2014 г. ще надхвърля 14,5 милиона

В морската община ще работят за подобряване на инфраструктурата и ново осветление на пристанището

Бюджетът на Община Царево за 2014 г. ще надвишава 14,5 млн.лв. Това решиха съветниците на двадесет и осмото заседание на общинския съвет в морската община. С 9 гласа „за“ и 4 „въздържал се“ беше приет и новият бюджет. От общинската администрация смятат, че на базата на опита, който са натрупали, много прецизно са разчетени средствата в приходната и разходната част.
„Бюджетът е съобразен с последователната политика, която Община Царево води по отношение на всичките си проекти. Той е социално насочен и достатъчно балансиран. Вярвам, че с този бюджет ще се продължи развитието на общината“, коментира кметът Георги Лапчев. Заложени са повече средства от капиталовата програма за подобряване инфраструктурата, за култура, за спорт, за социални дейности както и за дофинансиране на европейски проекти. На сесията беше гласувана и приета Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2014 г., както и Списък от маломерни имоти , които могат да се отдават под наем без търг или конкурс.
Предвидена е и реконструкция и модернизация на общинския фар, находящ се на вълноломната стена на пристанище Царево. На редовното заседание на общинските съветници стана ясно, че вътрешният фар ще бъде заменен със статуята, която беше предвидена да бъде поставена на скалата Яху.
„Имаме за цел да обновим цялото осветление на пристанището в Царево, като започнем от южната му част. Така то ще се превърне в още по атрактивно място за посещение и разходка от туристите“, обясни зам.- кметът Станислав Добрев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен