Непълнолетна, продадена от майка си за 5 бона

Теменужка била пребивана и наръгана с нож от „купувача-жених“

Теменужка Костова е млада жена от брак между българин и ромка. Родителите й се разделят и тя остава на грижите на майка си. Това обаче превръща живота на момичето в кошмар - родната й майка я спира от училище, когато е на 14 години и я продава за 5000 лв. Момичето знаело, че един ден ще бъде продадено, защото такава традиция битува във великотърновското село Камен.

Купуват я за булка и я дават на мъж, който се отнася с нея като с животно. Още в първите месеци Теменужка забременява и става майка. Поробителят й се държи зверски с нея - бие я, а един ден я наръгва с нож.

Перманентно пияният Атанас ранява Теменужка в гърдите. Тя е приета в болница, а Атанас е арестуван и пуснат на свобода след 24 часа. Причината - раната на Теменужка била лека телесна повреда. В страшното й съжителство с мъжа тя е третирана като роб, дори била наричана по този начин, разказа момичето в "Предаването на Карбовски" по TV7. Карал я да му готви посред нощ и да чисти след пиянските му запои. Споделя на какво е подложена с майка си, но тя не проявява никакво съчувствие, напротив - насърчава я да търпи, защото е с дете на ръце и няма кой друг да я вземе в това положение.

Загубила свободата си за сумата от 5000 лв., тя решава да си я извоюва обратно. Бяга от с. Камен и се опитва да изгради живота си от нулата в града. Върнала се е в училище и иска да си намери работа и да си върне детето, което е останало при семейството на Атанас. Институциите не й дават надежда и не й помагат да спаси рожбата си от бащата насилник.

Животът на едно българско дете струва 5000 лв., детето ражда друго дете, което също е безправно, оставено в ръцете на ромска фамилия, в която побоищата и заплахите са ежедневие. Теменужка е завела съдебно дело за правата над детето, но досега не е получила справедливост. Иска то да има бъдеще, да расте в различна среда и да бъде образовано.

Семейството на Атанас я е заплашило, че на процеса ще я изкарат луда и неспособна да се грижи за собствената си рожба.