Преизбраха Живко Тодоров в ръководството на ГЕРБ

Бойко Борисов остава председател, но вече с трима заместници

Кметът на Стара Загора и областен лидер на ГЕРБ Живко Тодоров остава в Изпълнителната комисия на партията. Това стана ясно на провелото се отчетно - изборно събрание в неделя.

Тодоров бе предложен от Бойко Борисов заедно с Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Пламен Нунев и Румяна Бъчварова.

Цветан Цветанов запази поста си като заместник-председател на ПП ГЕРБ. Другите двама заместници в партията на Бойко Борисов са столичният кмет Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов.

На форума на ГЕРБ Борисов беше преизбран за председател на партията без нито един глас „против” или „въздържал се”, както и заместниците му.

Приета беше резолюция, в която делегатите заявяват, че ще работят активно като единствената парламентарна опозиционна сила, за да не допуснат реставрация на вредни и неефективни модели на политическо поведение и управление на страната. От ГЕРБ обявиха, че се стремят към победа на изборите за Европейския парламент.

Множество чуждестранни гости от Европейската народна партия дойдоха на форума на ГЕРБ. Сред тях беше и председателят й Джоузеф Дол, който подкрепи Бойко Борисов и ГЕРБ за предстоящите европейски избори. Джоузеф Дол бе категоричен, че дясното ще победи, а ситуацията в България определи като „тревожна”.