Румънска фирма ще прави новата транспортна система на Бургас

Компанията беше пред отпадане от конкурса заради липсващи документи

Има избран изпълнител за изграждане на интелигентната транспортна система в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Общината. Четири фирми стигнаха до финалната фаза на конкурса.

Заместник - кметът Красимир Стойчев, който е възложител по процедурата, излезе с решение за определяне на изпълнител и това е „УТИ ГРУП” АД, град Букурещ, Румъния. Договорът за доставка и монтаж на системата ще бъде сключен след влизане в сила на решението.

Победителят в конкурса трябва да реализира електронно таксуване в автобусите, автоматично позициониране на превозните средства, видеонаблюдение по кръстовищата и спирките, регулация на бързата автобусна линия.

Припомняме, че румънската фирма беше на крачка от дисквалифициране от конкурса. Комисията не откри копие на офертата на първенците от Румъния в поръчката за 18.8 млн. лв. Това направи впечатление на присъстващите, тъй като представянето му е изрично изискване на тръжната процедура. До края на заседанието комисията не намери копието. Липсата му е грубо нарушение на процедурата и достатъчно основание за отстраняване на "УТИ" от конкурса.