Ивана: Нямам място на наградите на Планета

"Взела съм си славата и овациите, нека новите колежки вкусят от блясъка", казва певицата

Утре вечер, в зала 1 на НДК от 19 часа, ще бъдат раздадени 12-те по ред награди на телевизия "Планета". Една от звездите на "Пайнер" - Ивана, обаче няма да присъства, тъй като знае, че няма да вземе награда.

"Не мисля, че изненадвам някой, че няма да взема участие, случвало се е и друг път. За мен най-важният концерт, който не пропускам никога, който изразява уважението ми към продуцентите, е през декември и аз винаги се отчитам там. Наградите се промениха много през годините. За мен и моите почитатели е ясно, че аз нямам място там повече. Взела съм си славата и овациите, нека новите колежки вкусят от блясъка. За някои това е живителна сила", казва певицата в интервю пред в. "Всеки ден".

Ивана критикува и това, че всяка година се раздават много награди, така че почти да няма изпълнител, който да е останал без статуетка. "Лично аз не смятам, че популисткия принцип „на всекиго по нещо" е правилен. Аз съм на мнение, че ако един изпълнител е заслужил, направил е чудесни клипове, песни, участия, то той трябва да обере всички награди. Обаче се получава друго. Има изпълнители, които не са в най-пиковото си време, но за да бъдат стимулирани и да не губят инерция, всяка година им дават награда, която реално не заслужават. А най-голямата награда не е това. Наградите ласкаят, медиите шумят за теб ден-два и после какво...", казва изпълнителката.

Певицата доверява, че колегите й пеят на плейбек, когато отидат на участие, с изключение на нея. "Срамота е да отида някъде, а напоследък все по-често ми се случва, и техниците да ми кажат - абе само при тебе ли се случва така, че се получава микрофония. Снощи беше еди-кой си, онзи ден - еди-кой си, и нямаше драми. Казвам - защото изобщо не е пуснат микрофонът". /LifeStyle.bg