Ремонтът на "Лъвов мост" предизвика задръствания (Галерия)

От общината апелират за използване на алтернативни трасета

Тази сутрин част от столичани неприятно бяха изненадани от огромното задръстване, образувало се заради започналото строителство на кръстовище на две нива на бул. "Лъвов мост".

Проблеми с придвижването в ранните часове на деня имаше на ул. "Цар Симеон", ул. "Св. Св. Кирил и Методий", бул. "Мария Луиза" от Централна гара в посока центъра. От вчера е затворено северното пътно платно на бул. "Сливница", информира БГНЕС.

Забранява се влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. Сливница от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Христо Ботев". Движението на превозни средства се организира двупосочно в южното пътно платно на бул. "Сливница". Включване на движението в южното пътно платно започва от ул. "Г.С. Раковски" и се възстановява през моста на бул. "Христо Ботев". Разрешено е преминаване през площад Лъвов мост напречно на бул. "Сливница".

Общата стойност на проекта за кръстовище на две нива е 22 млн. лева. Заради намаляването на платната от три на две при кръговото движение са спестени пари, които ще бъдат похарчени за цялостен ремонт на бул. "Мария Луиза" от „Лъвов мост” до Централните хали. Заложена е подмяна на настилката на шосето, тротоарните плочки и осветлението.

Срокът за изпълнение е октомври тази година. Като първият етап ще продължи 85 дни.

Апелът ни към гражданите е да използват алтернативни трасета за придвижване в участъка на пл. „Лъвов мост”. Това каза за „Фокус” Любомир Христов, заместник-кмет с ресор „Транспорт и транспортни комуникации” към Столичната община, във връзка с началото на проект „Лъвов мост” и организацията на движението по време на строителните работи.

Съществуват няколко варианта за обходно преминаване: бул. „Тодор Александров”, ул. „202” покрай Топлофикация София с връзката на бул. „Ген. Данаил Николаев”, „Козлодуй”, бул. „Мария Луиза”.

„През цялото време в хода на строителството на проекта за изграждане на кръстовище на две нива на пл. „Лъвов мост”, което анонсирахме няколко пъти през последния месец и представихме изпълнение на проекта, ще има затруднения при преминаването на участъка, което, за съжаление, е неизбежно в рамките на такъв голям инвестиционен проект в рамките на града. Така че проблемът, за съжаление, не е моментен”, каза Христов.

Хората, закупили карта за градския транспорт за една линия, ще могат да я използват за движение, като пътуват с други превозни средства до пл. Сточна гара. Става въпрос за тролеите № 6 и №7, които досега обслужваха направление пл. „Лъвов мост” и, които сега са с променен маршрут по бул. „Сливница” надясно по ул. „Опълченска" и през пл. „Руски паметник” към Кино „Одеон” и обратно.