Царево отбеляза Националния празник (СНИМКИ)

Духова музика, тържествен молебен и ритуал по издигане на националния флаг за 3-ти март в морския град

С духова музика, тържествен молебен и ритуал по издигане на националния флаг на Република България на централния площад на Царево започна отбелязването на Националния празник 3 Март и 136 години от Освобождението на България. Непосредствено след това кметът на Общината инж. Георги Лапчев поздрави своите съграждани за празника.

Отец Стоян отслужи тържествен молебен в памет на загиналите войни за Освобождението на България. С минута мълчание бяха почетени загиналите за свободата на България и в знак на признателност с тържествен ритуал се поднесоха венци и цветя пред паметника на Георги Кондолов. В шествието се включиха жителите на града, общинската администрация, общински съветници и представители на различни институции.

След края на тържествения ритуал пред НЧ ”Г.Кондолов 1914” изпълнители от самодейните колективи в общината участваха в тържествен концерт посветен на 3 март. Концертът бе замислен като размисъл и равносметка на най-великото в историята ни, довело до съдбовния момент - подписването на Санстефанския мирен договор. Прозвучаха песни и танци от мъжка и женска битова група с ръководител Златка Ставрева, детска фолклорна формация „Нестинарче”, танцов състав „Иглика” с ръководител Дамян Дамянов и ученици от СОУ „Н.Й.Вапцаров”.