Култовите цитати на Елън Дедженерис

Приеми себе си такъв, какъвто си. Освен ако не си сериен убиец.

Елън Дедженерис е американска актриса, комедиант и телевизионен водещ. Нейното „Шоуто на Елън Дедженерис”, което се излъчва в Америка вече 11 години е сред любимите предавания на зрителите. Тя беше водеща на последната церемония на наградите Оскар, която беше една от най-забавните и разчупените в историята.
Ето няколко от култовите цитати на Елън:

Приеми себе си такъв, какъвто си. Освен ако не си сериен убиец.

Баба ми започна да върви по 5 мили на ден, когато бях на 6 г. Сега тя е на 97 г. и не знаем къде, по дяволите, е тя.

Смейте се. Смейте се колкото се може повече. Смейте се докато не се разплачете. Плачете докато не се разсмеете. Продължавайте да го правите, дори и хората на улицата да ви подминават и да казват „Не знам дали този тип се смее или плаче, но при всички положения изглежда луд, така че нека вървим по-бързо!“. Изразявайте емоциите си. Това доказва, че мислите и чувствате.

Научих се на съчувствие от това, че бях дискриминирана. Всичко лошо, което ми се е случило, ме е научило да изпитвам съчувствие.

Толкова много хора предпочитат да живеят в драма, защото е много по-удобно. Като хората, които остават в лоша връзка или брак – всъщност е по-лесно да останат, защото знаят какво да очакват всеки ден, а иначе ще трябва да си тръгнат и да не знаят какво да очакват.

Понякога не можеш да видиш себе си достатъчно ясно, докато не се погледнеш през очите на другите.

Eдинственото нещо, което ме плаши повече от извънземните, е идеята, че няма извънземни. Не може ние да сме най-добрата продукция на вселената. Моля се да не сме. Ако е така, значи имаме голям проблем.

Питам ловците и други хора защо имат глави на елени, закачени по стените. Те винаги ми казват, че ги закачат, защото са много красиви животни. Така е. И аз мисля, че майка ми е привлекателна, но имам само нейни снимки.

Животът е кратък. Ако не ми вярвате, питайте някоя пеперуда. Животът на пеперудите трае от 5 до 14 дни.