Райфъла извади мръсни тайни за Бареков

"България без цензура" е корпоративно предприятие, в което се наливат пари, за да се произведе политика, тип "Бързо хранене", каза пловдивският бизнесмен

Атанас Червенков-Райфъла сам е напуснал партията на Николай Бареков "България без цензура". Подал съм молбата си на 1 март, реално излязох от там още на 15 февруари, каза пловдивският бизнесмен в предаването "На светло" на Люба Кулезич по Нова телевизия.

Причина за оттеглянето на Райфъла било отношението на Бареков към опита за отвличане на децата на пловдивчанина. Червенков каза, че тогава е търсил помощ и съдействие от лидера на партията, защото знаел, че Бареков е близък с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Райфъла го чувал да разговаря с него по телефона, използвайки фамилиарното обръщение "Светльо". "Виждал съм как многократно Бареков е искал съдействие от главния секретар и го получава незабавно, затова помолих за помощ във връзка с разрешаването на проблемите около мен и отвличането на децата ми. Тогава Бареков му казал: Абе мани ги тия деца, изобщо не ме занимавай", разказа Райфъла. " Това ме потресе категорично и емоционално. Затова напуснах партията и то още преди учредителния конгрес".

Червенков издаде начина на създаване на структурите на "България без цензура" и как става изборът на ръководни органи. Той ги определи като пълен фарс и напълно фиктивно, защото предварително се знаело кой какъв ще бъде и разпределението се правило лично от Бареков.

Според бизнесмена афишираните 500 000, с които е създадена партията, са стократно повече. "Това, което съм видял отвътре е, че "България без цензура" е корпоративно предприятие, в което се наливат пари, за да се произведе политика, тип "Бързо хранене". "Моето мнение е, че Бареков изобщо не си е сменил местоработата, откакто напусна ТВ7. Той все още е на работа в същата корпорация", каза Атанас Червенков.

По думите му в партията най-желани за членове са бивши хора от ГЕРБ и Реформаторския блок. Тези всички са на заплата вътре и имат личен интерес, заяви пловдивският бизнесмен.