Евгений Желев: „Позитано“ не е БСП

Като основен опонент на АБВ д-р Желев посочи ГЕРБ

„36 години бях член на БСП. Работил съм с чиста съвест и с всички сили за утвърждаване на авторитета на партията. Как няма да ми липсва...“ Това призна в предаването „Лице в лице“ по bTV д-р Евгений Желев, член на инициативната група на АБВ, по повод решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на членството му в партията. Но допълни, че „Позитано“, все пак, не е БСП.

Д-р Желев каза, че през времето на членството си в червената партия неведнъж е изразявал несъгласие с решения на ръководството. И обясни, че вътре в партията с времето са се създали неприемливи за него отношения – между различните нива и различните личности.

Що се отнася до АБВ, формацията не обсъжда на този етап превръщането си в партия. На евровота ще бъде представена в коалиция, обясни д-р Желев.

По повод твърденията, че АБВ ще ощети БСП на евроизборите като вземе част от гласовете им, д-р Желев обясни, че това са спекулации, които обслужват само „Позитано“ 20. „Няма място за емоции. Изборите са надпревара. Който е по-добър, печели“, коментира той.

Д-р Евгений Желев обясни, че АБВ предлага различен вид политика, най-вече в отношението към и между различните политически сили, необходимата приемственост и консолидацията за общите национални приоритети. „При нас се вземат демократично решенията. В АБВ сме хора улегнали, с много опит, преживели много битки“.

Като основен опонент на формацията д-р Желев посочи ПП ГЕРБ.