Няма преливащи водни обекти в областта

Мисия

17-03-2014, 12:01

Снимка:

Областна администрация Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Как се преодоляват бедствия и аварии

Пътят за Горно Ботево е отводнен

Два моста в село Обручище ще бъдат възстановени

Започват пролетните проверки на потенциално опасни водни обекти

Към момента обстановката в област Стара Загора е спокойна. Няма преливащи язовири и водни обекти, нивото на водите в язовирите е под преливника.

Това стана ясно на заседание на Областната междуведомствена комисия за извършване на пролетните проверки на потенциално опасни водни обекти в област Стара Загора.
На заседанието бе взето решение да се изготви график за провеждане на пролетните проверки на потенциално опасните водни обекти в областта.
Обсъдено бе още създаването на организация за своевременно обследване на набелязаните водни обекти относно предприетите мерки от отговорните длъжностни лица за поддържане на водните обекти в безопасно състояние и недопускане на наводнения на населените места и инфраструктурата в съответния район. При необходимост да се издадат предписания на Комисията за отстраняване на констатираните нередности”, каза областният управител Живка Аладжова на членовете на Междуведомствената комисия.
Заседанието на комисията се провежда във връзка с изпълнение на Закона за водите относно обследване на потенциално опасните водни обекти в страната и Заповед на Министър-председателя за проверка на същите, както и Заповед на Областния управител относно проверка на техническото състояние на потенциално опасни водни обекти, проводимостта на реките и състоянието на съществуващите корекции на реки, дерета и диги на територията на областта.