Крис Браун в затвора до 23 април

Агресивният певец още плаща цената за побоя, който нанесе на Риана преди пет години

Американският певец Крис Браун, станал известен с побоя над приятелката си Риана през 2009 г., ще остане зад решетките до 29 април, информира "Би Би Си". Тогава е изслушването след ареста му в Калифорния, където той беше на рехабилитация.

През ноември 2013 г. Браун беше осъден на три месеца престой в рехабилитационен център за овладяване на гнева  - мярка, препоръчана от пробационните служители, които следяха за изпълнението на наказанието му след посегателството над Риана преди пет години.

Официална информация, публикувана от службите този януари, разкри, че освен всичко певецът се лекува от биполярно разстройство, посттравматично стресово разстройство и злоупотреба с наркотични вещества.

Пробацията трябваше да приключи с края на миналата година, но властите я удължиха заради обвинение за нападение, повдигнато срещу Браун; дело, което все още е висящо. Така към рехабилитационното лечение на известния хулиган бяха добавени 1000 часа общественополезен труд, който той трябва да положи през 2014 г.

Според доклада от февруари 250 от тях вече са зад гърба му.

Причината за последното му задържане е гневно поведение в центъра в Малибу. Крис Браун е посегнал на една от жените там, макар да е подписал декларация, че няма да доближава на близко разстояние клиенти на центъра от противоположния пол.

Онова, което особено притеснило съдията, е поведението на Крис по време на една от груповите терапии, когато при упражнение той е трябвало да разкаже за нещата, в които е добър. "Аз съм добър в използването на ножове и оръжия", отговорил той. Извън съда адвокатът на певеца определи развоя на събитията като "лош ден за него".

Той изтъква, че Браун е оказвал съдействие на служителите на реда при задържането си и изрази мнение, че обвинението е несправедливо. Междувременно фенове на Крис Браун вече организират петиции за освобождаването му.