Подсъдимият имам продавал дънки в Пловдив

Всичко е шериат, жена ми е забулена, синовете - обрязани, каза Ахмед Муса

На 37 години съм и бях подсъдим по делото на имамите в Пазарджик. Това казва в интервю за Мартин Карбовски по TV7 Ахмед Муса, който живее по правилата на шериата. Не говоря добре български, макар че съм ходил съм на училище по време на комунизма, но не съм учил много. В къщи си говорим само на турски, не сме общували с българи, каза още имамът.

Преди да започна с религията, бях търговец, продавах дънки в Пазарджик и Пловдив. Преди да приема исляма, бях християнин, майка ми беше румънка, баща ми- турчин. Сега съм българин, но говоря турски език, разказа още Муса.

Различно е да се живее в ислямска държава и в такава ,както България , която не е такава. Но правилата, по които се живее са същите, смята Ахмед Муса. Според него, всичко е шериат, той покрива всички правила, по които човек трябва да живее.

Жена ми е забулена, така ходи навън, работи в магазин за женски стоки, но винаги е с хиджап, синовете ми са обрязани, разказа Муса. Според него, ако има четири жени, той на всяка ще каже, че я обича най-много, за да няма крамоли в семейството, но това не е лъжа.

Няма проблем жената ми да работи, стига там, където ходи, да няма мъже, категоричен бе имамът. Според него, това е изискване, за да не говорят те с нея. Ако не се разбират мъжа и жената, може да се стигне до развод, но в религията мъжа е по-горен, уточни имамът.