Созопол излезе сам на върха

Есенният лидер Несебър претърпя малко очаквана загуба от аутсайдера Ямбол с 1:0 като гост

Футболистите на Созопол победиха очаквано тима на Евроколеж и вече са едноличен лидер в Югоизточната В футболна група. Момчетата на Румен Димов диктуваха темпото на игра през цялото игрово време и не срещнаха особени трудности при победата с 3:1. Головете за победителите отбелязаха Мирослав Коев, Станимир Митев и Стефан Тошков. С постигнатата победа Созопол вече е сам на върха в класирането на Югоизточната В футболна група с актив от 49 точки. В сряда амбициозният тим гостува на Загорец (Нова Загора).

Другият основен претендент за професионалния футбол - Мастер също записа победа над коравия тим на Асеновец с 3:1. Домакините започнаха вихрено мача и само в първите няколко минути създадоха 3-4 чисти голови положения пред вратата на гостите. Резултата обаче не закъсня и след точно изпълнен свободен удар Танев даде преднина за домакините. Радостта на футболистите обаче трая около 10 минути, защото при една от редките атаки към вратата на бургазлии, гостите успяха да изравнят след корнер.

Мастер отново вдигна оборотите, но до края на полувремето резултатът се запази непроменен. Втората част от мача бе по-добра за домакините, които доминираха изцяло и с голове на Калоянов и Тачев записаха заслужена победа с 3;1, която ги изкачи на второ място в класирането с равен брой точки с Несебър. Есенният лидер пък претърпя малко очаквана загуба от аутсайдера Ямбол с 1:0 като гост и остана с 46 точки. В следващия кръг в сряда Мастер гостува на Розова долина, а Несебър приема Стралджа.