Братя Диневи ще са домакини на наградите за телевизионна журналистика

15 000 лева са осигурени за първото място

За четвърта поредна година ще се връчат единствените в България годишни „Награди за телевизионна журналистика "Св. Влас“. Тържествената церемония ще се проведе на 7 юни 2014г. (събота) в курорта Свети Влас, съобщават от „Кръг 11“. Призът, „ГОЛЯМАТА НАГРАДА” е 15 000 лева и се присъжда за постижения в българската телевизионна журналистика.
За поощрение на млади и иновативни журналисти и на автори с нестандартни проекти, ще се връчи „СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ”. Паричната стойност е 5 000 лева. „НАГРАДА НА ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ ЗРИТЕЛИ”. Носителят на тази награда ще бъде излъчен чрез допитване до общественото мнение чрез социологическа агенция. Паричната стойност на наградата е 5 000 лева.
Голямата награда “Свети Влас” и отличията в допълнителните категории се връчат на автори, които са работили в една динамична за медиите година. Тя роди нови формати, както и размествания в телевизионния ефир, нови позиции на известни продуценти, конфликти и обрати на телевизионния пазар, в резултат на което се оформи по-различна телевизионна среда. В момента върви номинацията на журналистите, които ще бъдат отличени, като техният брой ще бъде сведен до 20 души от всяка номинация. Избраните ще получат покана за участие. Призът за българския Пулицър беше учреден на 10 март 2011 г. от „Кръг 11“ в състав: проф. Ивайло Знеполски – бивш министър на културата, директор на Института за изследване на близкото минало; Иван Гарелов – ТВ журналист; Любен Дилов-син – тв сценарист и водещ, гл. редактор на сп. „L’Europeo”; Георги Тенев – писател; Копринка Червенкова – гл. редактор на в-к „Култура”; Димитър Найденов – преподавател по журналистика в СУ „Климент Охридски”; Стефан Димитров – композитор, директор на програма „Христо Ботев” на БНР; доц. Георги Лозанов – председател на СЕМ; Антони Георгиев – издател на списания “Vagabond”, “GoGreece”, “Highflights”; Павел Васев – директор на Народен театър „Иван Вазов”; Петко Бочаров – журналист-ветеран
Имената на номинираните и повече информация може да намерите в сайта www.nagradasvetivlas.com.