Созопол и Мастер не сгрешиха, Несебър изпусна Стралджа

Дербито на следващия кръг е тази събота в Поморие, където Мастер приема Несебър

Лидерите в Югоизточната В футболна група Созопол и Несебър не допуснаха изненади в последния междинен кръг. Созопол гостува на Загорец в Нова Загора и победи тима на домакините с 2:0. Домакините са се хвърлили много здраво в мача и са опитали да се противопоставят с всички сили на лидера. Първото полувреме е завършило без гол, след като и двата отбора са създали опасности пред вратите.

След почивката Станимир Митев открива резултата за гостите, а малко преди края Баев добавя още едно попадение за крайната победа с 2:0. След този двубой футболистите на Румен Димов продължават а са начело в групата, като вече имат 52 точки. В следващия кръг на 29 март, Созопол отново гостува, този път на Миньор (Раднево).

Мастер също се завърна с три точки от гостуването си в кръга. Момчетата на Ангел Стойков измъкнаха победата буквално в последната минута на двубоя срещу Розова долина в Казанлък. Васил Тачев донесе победата за „мастерите“ в двубоя. Така разликата между първите два тима в групата се запази на три точки. Следващия кръг е много интересен, защото още в събота от 15 часа на стадиона в Поморие Мастер ще приеме третия в класирането Несебър. Дербито се очаква с голям интерес и със сигурност ще привлече доста публика на кокетния стадион в морския град.

Третият отбор в таблицата Несебър обаче изпусна да се поздрави с победа, която повечето от феновете на клуба очакваха. Делфините се препънаха при домакинския си мач срещу отбора на Стралджа и завършиха наравно 2:2. Все още несебърци запазват третото място в групата, но преследвачът Верея е само на две точки по-назад, но и с мач по-малко.