Спешно! Линейка откара Васко в турска клиника

Борят се за живота на младия мъж, помогнете и вие

Тази нощ Васил Бамбурски и майка му спешно са отпътували за Истанбул. Пловдивчанинът бе приет в Анадолу Медицински Център за незабавно лечение. Турските медици са категорични, че ще направят всичко по силите си, за да върнат Васко жив и здрав в България. 36-годишният баскетболист е с остра лимфоцитна левкемия и животът му е в голяма опасност.

След като в Пловдив не пожелаха да приемат Васил, той бе откаран спешно в София, сподели пред Plovdivutre.bg приятел на семейството. Въпреки усилията на лекуващите там, резултат не е постигнат. В момента той се бори да достигне до ремисия, за да се премине към животоспасяващата костно-мозъчна трансплантация.

От турската клиника са заявили, че лечението у нас е различно от тяхното и че ако в България му бъде приложена дори още една химиотерапия, вратата на медицинското заведение ще бъде затворена за него.

В германска болница пък отказали да приемат болния мъж заради липса на отделение постигащо ремисия.

Той и майка му пътували с организиран траспорт /линейка/, която ги взела от входа на клиниката /България-Дървеница/ и оставила пред болницата в Истанбул, където ги чакал екип от експерти-лекари в готовност за пълни изследвания и овладяване на ситуацията, сподели приятел на Васил.

За лечението му от Анадолу Медицински Център поискали сума в размер до 40 000 евро. Те са нужни, за да влезе Васко в ремисия.

Утре студентите от Пловдивския университет отново ще се включат в дарителската акция за Васко Бамбурски. Младежите ще поставят дарителски кутии на дипломирането на абсолвентите от Педагогическия факултет. 10 доброволци ще събират колкото е възможно повече средства за Васко.

До този момент събраната сума за болния мъж е около 80 хиляди евро. Средствата са необходими за лечение, бъдеща животоспасяваща трансплантация и възстановяване.

В момента във Фейсбук тече Благотворителен търг. Включете се и вие, има още много предмети, които чакат да намерят своя собственик. Средствата постъпват по дарителските сметки на Васко за спешна животоспасяващата трансплантация.

Ето какво споделя Ели, майката на Васко:
Благодаря ви от сърце мили хора,
Благодарение и с помощта на всички вас, моето мило дете,
получава своя шанс за здраве и живот.
Надеждата ни е голяма, ще ви помоля от сърце да продължите да ни подкрепяте в тази тежка и трудна за нас борба за живот.
Васко се чувства добре, чакаме изследванията и добрите новини.
Всеки ден се моля на Бог да дава сили и да избави детето ми от тази болест.
Нека всички ЗАЕДНО да изпратим 
най - положителната си енергия към Васко.
Нека ЗАЕДНО да помогнем - да обединим сили и да дарим шанс 
за един ЧОВЕШКИ ЖИВОТ.

Банковите дарителски сметки на Васил Митков Бамбурски:
Райфайзенбанк
В лева: BG38RZBB91551072741303 
В евро: BG41RZBB91551472741313
BIC: RZBBBGSF 
Epay /Easypay: КИН6190484433
Paypal: jerel@abv.bg <mailto:jerel@abv.bg>
Skrill : vasilbamburski@gmail.com <mailto:vasilbamburski@gmail.com> 
Дарителски SMS 
Текст на латиница : DMS VASIL На номер: 17 777
За абонати на глобул,м-тел и виваком цената за предплатените услуги е 1.20 лв с ддс цената за клиенти с договор 1.00 лв с ДДС


Няма малка помощ, всеки един лев е важен и може да спаси живота на Васко!


* Анадолу Медицински Център е в дългогодишно стратегическо партньорство с Johns Hopkins Medicine. В центъра работи екип от сертифицирани в САЩ лекари и видни академици.