Пътните полицаи минават през обучение за безопасност на движението

50 ръководни кадри участват в тридневен курс, за да разширят познанията си в областта на пътната безопасност

50 служители от ръководството на Пътна полиция ще преминат тридневно обучение за одит на пътната безопасност и работа с технически средства, информира МВР.

Курсът е на тема „Стратегическо прилагане на закона” и е в рамките на проект „Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа”, подкрепен от програмата за трансгранично сътрудничество „Югоизточна Европа” на Европейския съюз. Организатори са отдел „Пътна полиция“ - ГДНП и сдружение „Отворена младеж”.

В обучението участват ръководителите на „Пътна полиция” – СДВР, тези на всички областни дирекции на МВР, както и служители от „Пътна полиция” ГДНП. Очакванията са да се подобри координацията в планирането и експлоатацията на пътищата втори и трети клас и най-вече – да се повиши безопасността на движението по пътищата.

За целта участниците ще преминат теоретичен курс, както и практически казуси. Идеята е ръководните кадри да разширят познанията си в европейското и българското законодателство в сфери като пътна безопасност, управление на пътища и рискови зони – такива с по-чести ПТП.

Тридневният курс е от 26 до 18 март. Лектори са експерти в областта като проф. д-р инж. Румен Миланов от катедра „Пътища“ при Университет по архитектура, строителство и геодезия, Даниел Ванков - председател на сдружение „Отворена младеж“ и други.