До 200 души на организиран запой в Сънито

Колите с лимит 40 км/ч

Групите за организиран запой в Слънчев бряг могат ще бъдат максимум от 200 души. Един човек повече ще провали тотално пиянския купон. Ръководството на курорта ще следи стриктно дали се спазва изискването. Груповите мероприятия за напиване, наречени "Bar crawl" ще бъдат провеждани само с лиценз за туроператорска дейност, а организаторите ще трябва да оповестят предварително маршрута, по който ще се движи групата.

Въведен е и лимит за броя на купонджиите. Пиячите от една компания не могат да бъдат повече от 200 души. Ако групата надвишава дори и с един човек лимита, те задължително ще се разделят и ще се насочват към два различни маршрута, обясниха шефовете на курорта. Нови правила има и за началния сробен пункт, който трябва да бъде в закрито заведение - бар или дискотека. От този сезон категорично се забранява събирането на голям брой хора на открито. Всеки, който наруши правилата ще се прости с правото да организира в бъдеще "Bar crawl".

От 1 юни в Слънчев бряг влизат в сила и нови правила за движение. Курортът остава без бариери и пропускателен режим, но за сметка на това се забранява движението на опасни и шумни превозни средства и товарни машини в пешеходните зони. Наложена е забрана за паркиране на автомобили по алеите, зелените площи и тротоарите на комплекса. "То ще се извършва на обособените паркинги или в зоните за почасово паркиране. Заплащането за паркомясто в тези зони ще става чрез изпращане на електронно съобщение „SMS” с номера на автомобила на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори. Цената на услугата е 1.50 лв. с ДДС плюс стойността на SMS съобщението. Ако тези условия не са спазени, превозните средства се репатрират или заскобяват, а таксите за „освобождаването” им са съответно 50 и 25 лева", коментираха от "Сл. бряг" АД.
Акционерното дружество е определило и таван за максимална скорост за движение по алеите и улиците в комплекса. Шофьорите нямат право да вдигат повече от 40 км/ч. В сила остава и забраната за движение на всички видове АТВ, мотопеди и мотоциклети без полицейска регистрация. Това се отнася и до всички други видове моторни превозни средства, без поставени регистрационни табели, съгласно Закона за движение по пътищата. Въведените забрани не се отнасят за полицейските патрулки, сметосъбиращите автомобили и линейките.