Нова мода!Бургазлии си татуират Левски по крака и рамена

Почти 100 процента от мераклиите освен почитатели на Апостола на свободата са и фенове на футболния клуб “Левски”

Нова мода е обхванала тинейджърите в Бургас – да си татуират образа нв Васил Левски. Ликът на Дякона гледа от телата на все повече млади съграждани. Според татуиста Димитър Велинов от Бургас в момента между 30 и 50 бургазлии са изрусавали Апостола върху себе си. 

Всяко уважаващо себе си студио за татуировки в момента предлага в каталога си Васил Левски редом с дракони, змии, черепи, кости, мечове, йероглифи и останалите стандартни образи. Цената на татуировката Левски варира между 200 и 500 лева в зависимост от големината и цветовете. Повечето клиенти си избират стандартен образ – само със син цвят. За първи път ми поискаха Васил Левски преди седем години в курорта Слънчев бряг. Беше младо момче, на около 18 години. Аз си мислех, че е фен на отбора. Оказа се, че не е така – негов приятел имал такава татуировка и той искал същата. Момчето даже носеше снимка на рамото на приятеля си, разказва Димитър Велинов

 

.Levski

Татуистът направил модела за около 2 часа. Месеци по- късно тотуировка на Левски става нещо като всеобща мода. В момента всяка седмица има поне един желаещ да си избродира образа на Дякона. Най – често подлагат рамената, но досто често слагат лика на бедрата и над глезените си. Според мен това е абсолютен кич, не не мога нищо да направя. От друга страна, по света много млади социалсти си правят татуировки на Че Гевара, така, че донякъде е добре, че точно Левски се припознава като единствения достоен българин, който  да бъде избродиран на тялото, коментира Димитър Велинов. Почти 100 процента от мераклиите освен почитатели на Апостола на свободата са и фенове на футболния клуб “Левски”.