Мистериозно! Отложиха отварянето на офертите за концесията на Ропотамо

Сагата с незаконния конкурс за лодките продължава

Сагата с концесията на лодките на река „Ропотамо” продължава. Поредната серия бе днес от 14,00 часа, за когато уж бе насрочено отварянето на офертите на фирмите, които участват в обявения от РИОСВ конкурс. Съобщение за отварянето на офертите бе получено в медиите от фирмата „Венис Марина”, която е участник в конкурса, но и същевременно оспорва неговото провеждане, защото твърди, че договорът за услугата „разходка с лодка”, който тя има е редовен и не е трябвало да бъде развалян, съобщава burgasinfo.com.

В сградата на РИОСВ бяха само адвокатът на„„Венис Марина”-  Димитър Москоянев  и представители на медиите. Оказа се, че отварянето на офертите е насрочено за утре в 14,00 часа. Такава информация ни даде Стефка Калъчева, която отговаря за връзките с обществеността на РИОСВ. Според адвоката на фирмата отварянето е трябвало да бъде днес, а не утре и юристите на РИОСВ са в грешка. „За да не излезе, че съм голословен ви показвам решението за откриването на конкурса. В него е записано- предложенията се подават в срок от 15 календарни дни считано от издаване на поканата в печатно издание и в страницата на РИОСВ. Публикацията в печатното издание е на правена на 21 март. Деня последяващ изтичане на 15-дневния срок е днес, просто РИОСВ прилагат явно някакви други правила”, каза адвокат Москоянев. Той заяви, и че от „Венис Марина” са обжалвали решението за откриване на конкурса в петък 4-ти април, и според Москоянев решението за обявяване на конкурса трябва да е спряно и да няма правна сила.„Административно- процесуалния кодекс казва, че от момента на обжалване на един индивидуален административен акт се спира неговото действие”, каза  Москоянев.Адвокатът коментира и казуса, че „Венис Марина” обжалва конкурс в които самата фирма участва. „Участваме, за да можем да спрем това нарушение, защото ако не бяхме нямахме никакъв законов механизъм да го спрем. Просто, за да обжалваш един конкурс ти трябва да си участник в него, ниначе няма правна легитимация за обжалване ”, каза Москоянев.

Адвокатът съобщи, че основния мотив „Венис Марина” да обжалва обявения конкурс е, че няма мотиви такъв изобщо да бъде стартиран. „Има законен договор, който е в сила. Фирмата работи, осъществява дейността. Просто няма мотив да се подготвя нов конкурс”, каза Москоянев.

Така утре от 14,00 часа ще бъде поредното действие от сагата, когато офертите на фирмите трябва да бъдат отворени.