Съдът отмени тройната психиатрична експертиза на майката на стрелеца от Лясковец

Решението на Окръжния съд във Велико Търново не подлежи на обжалване

Великотърновският Окръжен съд отмени тройната психиатрична експертиза на майката на стрелеца от Лясковец Петко Петков, назначена от Горнооряховския районен съд.

Магистратите приеха решението като незаконосъобразно, тъй като липсват мотиви и са нарушени правата на една от страните. Делото ще бъде върнато за ново разглеждане от нов състав на Районния съд в Горна Оряховица.

Миналата седмица прокуратурата в Горна Оряховица поиска 76-годишната Стефанка Савова да бъде подложена на тестове в специализиран кабинет в психиатричната болница в Церова кория. Великотърновският съд отмени това решение, което бе определено от адвоката на Стефанка като справедливо.

“Това дело трябва да бъде прекратено! Казусът е доста заплетен, доста сложен! Тя е единственият свидетел, който е видял нещата от другата страна, така че за нас е важно да излезе обективната истина наяве, както надявам се и за органите на прокуратурата”, каза адвокатът на Стефанка Виктор Костов пред БНТ.

Стефанка Савова е нормална жена с изключителна психика и много приятели, заяви в съда и Петър Благинов от Евангелската църква в Горна Оряховица, където жената живее след инцидента.

“Има контакт с хора от цялата страна, има много роднини, които я подкрепят, много приятелки, които я търсят, тази жена няма психически проблеми”, заяви Петър Благинов – служител на Евангелска църква в Гпрма Оряховица.

За нормалния живот на Стефанка разказва и нейната приятелка Динка Русева. Жената твърди, че се видели малко преди инцидента.

“Съжалявам за всяка капка кръв, независимо дали е на Петко или на тия момчета. Всеки с когото заговоря казва: сега и нея ли искат да изкарат луда. Защо? За да я елиминират като единствен свидетел?”, отбеляза Динка Русева – приятелка на Стефанка.

Стефанка Савова изчака в мълчание решението на съдията. После заяви, че истината скоро ще излезе наяве. Тя каза, че е видяла сина си Петко, но това не я прави спокойна.

“За какво да съм спокойна, той нито става, нито нищо, какво да ми е спокойствието? Какво? Че го убиха? Да влезат вътре у дома, да ни убият, да”, каза Стефанка.

Решението на Окръжния съд във Велико Търново не подлежи на обжалване.