Убийцата Атанаска: Искам в ареста

Майка й не дойде в съда, заговори се, че и тя е арестувана

Убийцата на 8-годишната Алекс -  Атанаска Георгиева заяви днес в съда, че иска да остане в ареста. Адвокатът й Благой Потеров също поиска решетки за клиентката си, като изтъкна, че ако бъде освободена, тя няма да е в безопасност. Прокуратурата твърдо настоява Атанаска да остане постоянно в ареста. Мотивите на държавното обвинение са, че има опасност тя да се укрие или да извърши друго тежко престъпление, тъй като я грози над 10-годишна присъда.

Защитникът на Атанаска заяви, че ще настоява за подробна психиатрична експертиза. Според него показанията й навявали на мисълта, че не е била в нормално психическо състояние. Адвокатът изтъкна, че експертизата трябва да бъде извършена в специлизирана клиника в Ловеч. Потеров добави, че отчуждението на Атанаска е отключило определени психични проблеми у обвиняемата. През последните няколко години тя се затворила в себе си и контактувала единствено със сестра си Северина и с майка си.

В съдебната зала днес дойдоха двете сестри на обвинената – Северина и Евгения. В залата бе и собственикът на хотел „Лагун” Веселин Тошев. Майка й Светла обаче не се появи. Това провокира слухове, че тя също може да е задържана. Прокурорът по делото Димо Маджаров отказа да съобщи дали има други арестувани по случая с убитото момиченце.

В съдебната зала не бяха обсъдени никакви доказателства по делото, които на този етап остават следствена тайна. Не стана ясно и точно кога е станало убийството. Беше съобщено единствено, че тежкото престъпление е извършено в петък между 17 и 19 часа.

На делото не присъстваха близките на убитата Александра. В 14 часа съдебният състав ще съобщи мярката на задържаната Атанаска.