Нефтохимик ще опита да продължи победната си серия срещу Славия

Евентуална победа на нафтата ще увеличи шансовете на Черноморец да се бори за оставане в групата

Нефтохимик ще опита да продължи успешната си серия от последните няколко мача и срещу Славия. Двата отбора излизат един срещу друг днес от 17 часа на стадиона в Несебър в пореден мач от втората седмица на първенството.
Гостите от столицата имат 43 точки в актива си и почти са се спасили от изпадане. Нефтохимик вече е в Б група, но въпреки това ще опита да затрудни белите. Президентът на Славия Венци Стефанов пък бе категоричен, че въпреки положението на Нефтохимик това няма да е протоколен мач, защото очаква домакините да се хвърлят здраво в мача.

И в двата отбора няма проблеми с наказани или контузени играчи и Златко Янков, и Милен Радуканов ще могат да разчитат на най-доброто, с което разполагат. Евентуална победа на нафтата ще увеличи шансовете на Черноморец  да се бори за оставане в групата, така че въпреки съперничеството между зелени и сини, в този случай Нефтохимик би играл и за честта на футбола в Бургас. А евентуален успех би вдигнал и реномето на бургаския тим, поразклатено през сезона от постигнатите резултати в някои от мачовете.