На Велика Събота отново се боядисват яйца! Вижте уникални техники с ластици и конци

По традиция Велики Четвъртък е денят, в който се боядисват яйцата. Съботата преди Великден обаче е вторият ден, в който може да спазите традицията, ако все още не сте боядисали великденските яйца. Ето няколко щури идеи, които ще ви помогнат да получите нещо чудновато.

За да получите разноцветни, весели, интересни и различни великденски яйца, има много начини. Един от най-нестандартните, но много ефектни е този с ластици. Увивате предварително сварените яйца с различни по дебелина ластици. Омотавате ги както ви падне, а след това потапяте в боята. След изваждане оставяте да изсъхнат. Развивате внимателно ластиците и яйцето остана нашарено с изящни бели ивици. Ако искате да са цветни, най напред боядисайте яйцето в светъл цвят, например жълт. След като изсъхне поставете ластиците и потопете отново в друга по-ярка боя. Резултатът е зашеметяващ и е сигурно, че никой няма да има толкова оригинални яйца. Ето и още няколко нестандартни начини да превърнете празничната трапеза в произведение на изкуството:
Техника с конци - необходими материали яйца, разноцветни вълнени конци
Начин на оцветяване: Увивате яйцата с конците, избирайки цветове по собствен вкус.Завивате яйцата в домакинско фолио и варите. След като се сварят, оставяте да изстинат и развивате, махате конците и оставяте яйцата да изсъхнат. Цветните конци боядисват черупката по много интересен начин. След това полирате с олио или зехтин.
Яйца на точки -необходими продукти: Сварени яйца, стикери за яйца в кръгла форма, разтворени бои за яйца
Техника на приготвяне: Залепяте стикерите в желана от вас форма по яйцата. Потапяте в желаната боя. След изваждане оставяте яйцето да изсъхне и отлепяте стикера. Ако желаете точките да бъдат блестящи, намазвате с белтък и полепвате по тях брокат.
Рисувани яйца - необходими продукти: Сварени яйца, боички за рисуване, четка за рисуване/молив, разтворени бои за яйца
Техниката е вашата фантазия!