Брадавици се лекуват най-лесно с оцет

Преди да предприемете самолечение, убедете се, че образуванието не е бенка или киста

Обикновените брадавици са безобидни и не застрашават здравето по никакъв начин. Въпреки това те са неприятни, а често ни загрозяват. Появяват се бързо и внезапно по няколко на пръстите, на горната страна на китките, както и на стъпалата, лактите, коленете, дори и лицето. Цветът им не се различава много от този на кожата, не сърбят и не болят. Повърхността им е грапава, изпъстрена с цепнатинки. С времето потъмняват, придобиват неправилна форма и нарастват.
Как се лекуват брадавиците? Най-радикалната гледна точка за лечение на брадавиците е, че единственият ефикасен метод на лечение е тяхното отстраняване. За тази цел се използват агресивни химични препарати - концентрирани киселинни разтвори, алкали и соли. Отстраняват се с лазер и по метода на криодеструкцията - разрушаване с течен азот.
Други лекари предлагат лечението да започне с народни методи, след това да се премине на аптечни мехлеми и ако не се получи, тогава да се прибегне към отстраняването на брадавиците по химичен метод. Най-лесно, бързо и евтино решение дава народната медицина. Обикновеният оцет е най-ефикасното и безобидно изпитано средство. Всяка вечер преди сън капвайте върху брадавицата капка оцет, като много внимавате. Но само една капка. Добре е преди това брадавицата да се разрани съвсем леко, за да може киселината да проникне до корен. Неприятните израстъци скоро ще изчезнат.
Ето и още изпитани средства:

Намазвайте брадавиците 2 пъти на ден по 2-3 минути със сок от змийско мляко. Правете тази процедура 2-3 седмици.
Брадавиците при децата лесно се третират с лед от хладилника. Късче лед се слага към брадавицата и се държи, докато детето може да търпи. Повтаря се няколко пъти и те изчезват.
С пресен зелев сок се намокря една салфетка и се слага като компрес в областта на брадавиците. Това се прави, докато изчезнат напълно.
По същия начин може да се използва сок или кашица от лук с мед в съотношение 1:2. Може и с чесън. В един литър вода се слагат 2 супени лъжици невен и 2 супени лъжици бял равнец. Сместа ври 5-10 минути и се пие 4 пъти на ден по една кафена чашка на равни интервали в продължение на 10 дни.