Влезе в сила присъдата срещу Берлускони

"С радост ще помагам на хората", бе коментарът на бившия премиер

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони подписа съдебното разпореждане на Надзорния съд в Милано, което означава, че присъдата влиза в сила, съобщава БГНЕС.

Берлускони бе осъден на 1 година обществено-полезен труд от съдийската комисия на специалния трибунал в Милано заради укриване на данъци. Екс-премиерът ще се труди в дом за стари хора минимум по четири часа един път седмично. Какво точно ще върши 77-годишният Берлускони, не се уточнява.

"С радост ще помагам на хората", бе коментарът на бившия премиер. Съгласно съдебното разпореждане Берлускони е ограничен в придвижването си. На него му е забранено да напуска пределите на областта Ломбардия. Политикът е длъжен и да спазва комендантски час - от 23,00 часа до 6,00 часа той трябва да се намира у дома си, без право да излиза от него.

Въпреки присъдата Берлускони засега остава лидер на партията "Напред, Италия". Проучванията сочат, че ако той се оттегли, рейтингът на партията ще претърпи сериозен спад. По думите на Берлускони той и партията ще продължат да оказват подкрепа на правителството на премиера Матео Ренци.