И Интерпол издирва изчезналата Стоянка Дудекова от Карлово

Месец след изчезването на Стоянка Дудекова от Карлово полицията отказва да разкрие по коя от трите версии работи

48-годишната майка на две непълнолетни деца е в неизвестност от 26 март. Снимката и кратка информация за нея са публикувани на страницата на Интерпол.

Дни след като не се прибрала вкъщи, роднините на Стоянка разказаха и как са разбрали за изчезването й. Всяка сутрин, след като отиде на работа, тя звъняла на 14-годишния си син, за да го провери дали е станал за училище. Въпросния ден обаче не се обадила, детето я потърсило, но телефонът й бил изключен.

Стоянка не е отишла и на работа. По сигнал на близките, полицаите отишли в завода, в който работи, но колегите й заявили, че не са я виждали.

Стоянка не е била и на спирката, където всеки ден чака автобуса за работа. Според нейна приятелка, в нощта преди да изчезне 48-годишната жена не изглеждала притеснена. Дори била весела, похвалила се, че е взела и първа заплата.

През миналия ноември Стоянка се развела със съпруга си, който е местен бизнесмен. Съседка си спомня, че няколко дни преди да изчезне жената изглеждала угрижена заради подялбата на имуществото. На 14 април й предстояло дело. Бившият съпруг твърди, че не е виждал Стоянка от ноември 2013 година.

Няколко са версиите, по които работят криминалистите - убийство, отвличане, бягство.

Роднините отказват да приемат, че може да са я загубили завинаги. Според тях става дума именно за отвличане.