Търговци на жива плът отвлекли Валя?

Каналът за износ за Китай става все по-популярен в Бургас

Китайските триади и хората им в Бургас може да са отвлекли изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова. Майката Пенка Иванова не вярва във версията за самоубийство. Тя е убедена, че дъщеря й е отвлечена и е жертва на организирана акция.

"Няма самоубийство, а отвличане. Знаете, че в Бургас има няколко банди, които работят много професионално. Ако трябва, наистина ще наемем частни детективи, за да разнищят случая. Няма да оставим нещата така. Категорична съм. Виждам, че приятелките й са много активни, което ме радва. Заради това ще продължим докрай, докато не стане ясно каква е съдбата на дъщеря ми", коментира Пенка.

В последно време в Бургас става все по-актуален каналът за износ на жива плът за Китай. В страната от Далечния изток вече има огромен брой милиардери. Част от тях имат желание да ползват сексуални услуги на европейски жени. Те са се отегчили от азиатките и вече си поръчват бели дами. Бизнесът процъфтява в последните години, като в Китай броят на нелегалните бардаци расте лавинообразно. Транспортът на стоката се осигурява от могъщите триади, които са най-мощната мафия в огромната държава, пише "168 часа".

Доскоро стоката се е внасяла основно от Русия, Беларус и Украйна, но напоследък все по-често се набира плът от България, Сърбия и Румъния. Китайците плащат прескъпо, за да получат удоволствие от европейски жени. Заради дългия маршрут цената се увеличава многократно. Една пратка струва над 500 хиляди евро, но китайските баровци могат да си го позволят. Маршрутът е сложен. Преминава се през Турция, Ирак, Пакистан, Индия и от юг се влиза в Китай. Има и воден маршрут през Средиземно море, Червено море, Индийския окен и моретата на Югоизточна Азия.

След като пристигнат в Китай, жените са пращани обикновено в големите градове. Вече имало и мода богаташите там да си правят нещо като хареми. Те си избирали жените на тайни търгове, плащали и след това ги отвеждали в новия им дом. Докато в Европа момичетата биват брутално експлоатирани, в Китай те са купувани от един собственик и след това само той имал права над тях. Излизането от подобен капан обаче е почти невъзможно.