Бащата на Валя я криел от годеника й

Съседи на семейството убедени, че медицинската сестра се е забъркала в някаква афера

Много хора в Бургас недоумяват защо бащата на изчезналата Валентина Иванова е задължил полицията да подпише декларация да не дава никакви сведения за случая. Съседите на Димо Бръснаря, както бил известен дядото на изчезналата Валя в „Лозово”, обаче не се чудят на реакцията на сина му Иван. Те са убедени, че медицинската сестра, заедно с гаджето си - полицай, се е забъркала в някаква афера.

В един момент обаче момичето се уплашило и решило да се скрие някъде от ченгето. „Баща й знае за намеренията на Валя и затова не иска никаква гласност по случая. Просто държи тя да не бъде открита. Не може детето ти да изчезне, пък ти да настояваш за засекретяване на информацията. Сигурно я крие някъде и не иска Вальо да я намери!“, категорична е една от съседките на Иванови.

Един от нейните спътници, който се оказа, че е служител на ОД на МВР-Бургас, обаче подхвърли под сурдинка друга версия. Той заяви, че криминалистите дискретно проверявали и колегата си - гаджето на изчезналото момиче. Направило им впечатление и че зъболекарят, при когото работела Валя, доста си противоречал в различните си изказвания.

Униформените усетили, че и дентистът крие нещо. Усъмнили се, че 25-годишната красавица е прегрешила с младия си шеф, а любимият й разбрал за рогата, които му сложила невярната Дулцинея. Затова те започнали да дебнат и след него.

Полицията работи по няколко основни версии за внезапното изчезване на бургаската красавица, сред които стои отвличане и дори убийство на Валя, съобщиха за "Блиц" източници от разследването в Бургас. Въпреки това обаче все още по случая няма образувано досъдебно производство, което да даде официална информация дали има извършено престъпление и какво е то.