Убиецът от Джебел съден и за кражба. Подозират, че удавил свой приятел

Мерт е интелигентен, но разлигавен до безобразие, разказват негови приятели

Основно се занимаваше с кражби. Има една присъда. Заедно с приятел ограбиха магазин, разкриват от полицията пред 24rodopi.com за убиеца от Джебел.

Мерт и друг негов съученик в ПГ "Руска Пеева" – А. М., скоро били осъдени на пробация за 6 месеца, след като задигнали цигари, дъвки и други стоки на стойност 1396 лева и 20 стотинки.

Мерт е бил задържан и за други кражби.

Майка чу сама го изгледа, момчето не помни баща си. Затова е разлигавен до безобразие, въпреки, че е интелигентен и грамотен младеж, разказват още за Мерт.

Ученикът не е бил интимен приятел на Джейлян. Често обаче й е гостувал в квартирата, в която в неделя в 12,30 часа полицаи откриха насечените с брадва тела на младата майка и 7-годишната й дъщеря Джейда.

Пред полицаите Мерт твърдял, че искал само да задигне парите на приятелката си. Влязъл е през терасата на жилището, което се намира на първия етаж.

Междувременно в Джебел припомниха и случай с удавен приятел на Мерт. Само двама били на реката в този ден. Мястото местните наричат "Водопадчето". Приятелят на Мерт изчезнал в реката. Той се прибрал самичък и не казал на никого за случката.

Чак когато тръгнали да търсят изчезналото дете и се стигнало до разпит на Мерт, той признал, че са били на реката само двамата. Заявил също, че приятелят му паднал в реката и се удавил. Заради дългото мълчание, местните подозират, че Мерт е бутнал другарчето си във водата, но никой няма доказателство за това твърдение. Случката е отпреди 6-7 години.

При обиска на 18-годишният убиец пък е била открита марихуана. След като е убил Джейлян и Джейда, той постоянно се дрогирал, твърдят негови познати./ БЛИЦ

.