Стоян Петров -Килъра: Обвинението срещу мен е лъжа

Задържаният за първи път даде обяснения по делото "Гранити”. Стоян Колев остава в ареста

 Соченият за екзекутор на собственика на фирма „Гранити” Стоян Петров – Килъра  заяви днес, че всичко написано в обвинителният акт срещу него е лъжа.

Заради противоречията между обвинителната теза и версията на Петров бяха прочетени показанията на подсъдимия дадени в два разпита в хода на досъдебното производство. Обвинението срещу  Килъра е , че заедно с  покойния Манол Хаджиев –Индианеца е извършител на убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов през март 2008 г. Това е станало  веднага след като Нено Стоянов и Стоян Колев отвличат предприемача по поръчка на частния съдия изпълнител Галин Костов и шефа на Агенцията за държавните вземания  Станислав Михайлов, твърди обвинението.  

Днес беше изслушана съдебно-медицинска експертиза на подсъдимия Стоян Колев във връзка с неговата молба за изменение на постановената му мярка за неотклонение задържане под стража. По делото е представена втора съдебно-медицинска експертиза, но вещите лица, изготвили заключението не се явиха пред съдебния състав поради служебен ангажимент.

 Защитникът на Колев  адвокат Иван Томов поиска да бъде изготвена допълнителна съдебно-медицинска експертиза във връзка с други, неизследвани негови заболявания. Съдебният състав му даде възможност писмено да посочи заболяванията и какви медицински специалисти да ги изследват. Техните заключения трябва да бъдат представени на следващото съдебно заседание по делото на 28 май.

В рамките на  три дни  страните трябва  да представят писмено искания за събиране на нови доказателства в процеса.