Скандално! Сергиите и бетона по Черноморието се завръщат?

Законът за Черноморското крайбрежие бе пореден повод задочен конфликт между управляващи и опозиция. Според бившия регионален министър Лиляна Павлова новите изменения ще позволят връщането на сергиите и бетона по Черноморието, пише EkipNews.bg.
В отговор председателят на Комисията по регионална политика Борислав Гуцанов потвърди, че в действителност е било необходимо да направят корекции на второ четене, които да защитят родните плажове.
Въпреки че два пъти мина през комисията по регионална политика и веднъж бе разглеждан в пленарната зала, Законът за Черноморското крайбрежие остава спорен. Опозицията алармира, че все пак сергиите и строежите на плажната ивица ще се върнат. Според ресорният ексминистър Лиляна Павлова освен това ще се позволи и строежа на малки сгради, които обаче няма как да бъдат преместваеми.
Забраната за строеж остава само за неохраняемите плажове, което опозицията смята за свой успех. Друг скандален момент в Закона, е че платените чадъри по плажовете ще се увеличат, което ще намали и местата за свободно плажуване.
Павлова алармира и че между първо и второ четене е вкарана поправка, която да удължи договорите на концесионерите с до 20 години. Какво обаче ще е крайното решение на депутатите ще стане ясно днес по време на извънредното заседание на парламента.